Etli Patlıcan Kebabı
Malzemeler :
- 1 kilogram dana eti ( isteğe bağlı kuzuda olabilir )
- 5 tane kemer patlıcan
- 1 kuru soğan
- 4 tane sivri biber
- 1 tane iri domates
- 2-3 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı domates salçası
Yapılışı:
Kuşbaşı etlerimizi yıkayıp tencereye koyuyoruz. Etler suyunu çekince doğramış olduğumuz soğanları ekliyoruz. Soğanlar pembeleşince salçayı koyuyoruz , domatesi ekliyoruz biraz su koyarak etler iyice yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz. ( ben dana etini tercih ettiğim için etleri düdüklü tencerede pişirdim.) Diğer tarafta patlıcanları alaca olarak soyup tuzlu suda bir saat beklettikten sonra iyice kurulayıp keserek sıvı yağda kızartıyoruz ve yağını çekmesi için havlu kağıdın üzerine çıkarıyoruz. Büyük boy borcama önce etlerimizi üzerine kızarttığımız patlıcanları diziyoruz ,sarımsaklarımızı ekliyoruz. Üzerini biber ve domatesle süslüyoruz. Salçamızı iki su bardağı su ile açarak üzerine döküp 200 derece fırında 40 dk pişiriyoruz. Afiyet Olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder